Psychologie Praktijk Moving Balance

Mattea-SpatharakisMoving Balance
Moving Balance, Praktijk voor Psychologie, EMDR, Supervisie en Coaching wordt sinds 1994 gerund door Mattea Spatharakis, GZ psychologe NIP (Registerpsycholoog NIP), EMDR Europe practitioner, EMDR Europe Supervisor en CRM Therapist. Moving Balance werkt vanuit het principe dat de mens een geheel is van denken, voelen, lichaam, geest en omgeving. Van uit deze benadring wordt samen met de cliënten gezocht naar oplossing van vragen en problemen.

Specialisaties van de praktijk:
Traumaverwerking
Zingevingsproblematiek
Burn-out
Relatieproblemen
Identiteitsproblemen
Rouwproblematiek
Angsten en depressie
Vragen betreffende professionele ontwikkeling / problemen op de werkvloer

Therapie en Coaching
De praktijk neemt mensen aan die individuele of relationele begeleiding wensen. Voor langere tijd of om met een paar gesprekken of sessies e.e.a. op een rijtje te zetten. Indien iemand coaching wenst is de praktijk een plek waar je samen met je coach kan sparren, reflecteren en ontdekken rondom vragen van werk of persoonlijke aard.

EMDR
Er wordt in de praktijk veel gebruik gemaakt van EMDR, een methode die goed helpt bij het verwerken van traumatische ervaringen, vroegkinderlijke kwetsingen en angsten en onzekerheden. Er zijn ook varianten van EMDR die juist positieve kwaliteiten kunnen versterken en bekrachtigen, deze worden ook vaak toegepast.

Supervisie
Mattea is EMDR Europe Consultant / Supervisor en geeft specifiek EMDR supervisie als ook algemene supervisie aan collega’s die willen professioneel en persoonlijk willen blijven groeien.

De Psychologe
Mattea wordt beschreven als een vriendelijke en professionele psychologe, die menselijk, betrokken en deskundig haar werk doet. Ze wordt als betrouwbaar en positief ingesteld ervaren. Zij is duidelijk over haar capaciteiten en zal ook eerlijk aangeven waarin ze niet voldoende deskundig is. In dit geval zal ze proberen u te verwijzen naar een meer passende collega.

Cliënten en taal
Cliënten vanaf ongeveer 18 jaar tot op hoge leeftijd zijn welkom. Er wordt therapie en coaching geboden in het Nederlands, Engels en Grieks.

Verzekeringen
Moving Balance heeft met veel verzekeringen een contract via de BGGZ. Daarnaast kunt u vanzelfsprekend altijd kiezen om zelf te betalen. Coaching wordt vaak (gedeeltelijk) vanuit de werksituatie vergoed.

Samenwerking
Moving Balance werkt met verschillende instellingen en andere zelfstandig gevestigde professionals samen. In de visie van Mattea is het belangrijk voor een professional en voor cliënten om te kunnen steunen op een netwerk van deskundige collega’s. Zij werkt graag samen met collega’s uit dezelfde of aangrenzende beroepsgroepen om haar deskundigheid en visie te blijven toetsen en verbreden.

Samenwerking heeft plaats met psychologen en psychotherapeuten, (huis-)artsen en psychiaters, alsmede hapto therapeuten, homeopathisch artsen, coaches, en trainingsbureau’s.

Kennisbevordering
Mattea geeft op regelmatige basis trainingen, cursussen en seminars aan de Rijks Universiteit van Leiden en diverse universiteiten in Griekenland. Daarnaast werkt ze samen met het Instituut voor Traumatherapie en EMDR van Domna Ventouratou in Athene, Griekenland, en verschillende psychologen verenigingen in Griekenland.

Contact: info@movingbalance.com / www.movingbalance.com / 06-49115682

movingbalance-2movingbalance-1